Кламер БГ - Новини: Меркел е пострадала при ски инцидент

Меркел е пострадала при ски инцидент

Свят

|
Пон, 06 Ян 2014г. 13:14ч.
Меркел е пострадала при ски инцидент

Германският канцлер Ангела Меркел е пострадала след падане със ски по време на коледната си ваканция в Швейцария и в момента се придвижва с патерици, поради което е отменила някои от официалните си ангажименти и визити в чужбина, съобщи в понеделник говорителят й Щефан Зайберт.

Първоначално Ангела Меркел мислела, че е получила само сериозно охлузване, но се е оказало, че има частична фрактура от лявата страна на таза, допълни той.

"Канцлерката няма да може да уважи някои от обявените срещи", каза още Зайберт. Той каза, че Меркел е пострадала по време на ски-бягане край курорта Сен Мориц. Говорителят добави, че инцидентът е станал при "ниска скорост", но отказа повече подробности. 59-годишната Ангела Меркел е любител на катеренето по планини и предпочита ски бягането пред ски спускането, отбелязва Ройтерс.

Меркел няма да посети Полша в сряда и няма да може да приеме в четвъртък в Берлин премиера на Люксембург Ксавие Бетел. Тя ще се възстановява три седмици, през които ще работи от дома си.

Меркел обаче има намерение да председателства заседанието на кабинета в сряда, което е първото за "голямата коалиция", формирана в края на миналата година.

Новината идва седмица след като друг германец – легендата на Формула 1 Михаел Шумахер пострада тежко в инцидент при каране на ски. В момента състоянието му е стабилно, но все още има опасност за живота му.

mediapool.bg