Кламер БГ - Новини: Мая Манолова осъди Бойко Борисов за 10 000 лв. за клевета

Мая Манолова осъди Бойко Борисов за 10 000 лв. за клевета

България

|
Ср, 09 Юни 2021г. 13:43ч.
Мая Манолова осъди Бойко Борисов за 10 000 лв. за клевета

снимка БГНЕС

Мая Манолова от "Изправи се! Мутри вън!" успя да осъди лидера на ГЕРБ Бойко Борисов за сумата от 10 000 лева за клеветнически твърдения, отправени срещу нея в ефира на бТВ. Решението на Софийския районен съд може да се обжалва.

Исковата молба на Манолова бе заради интервюто на тогавашния премиер в сутрешния блок на bTV два дни преди балотажа на кметските избори в София.

Тогава Борисов заяви, че Манолова е провела във Волуяк "среща с ромите да прави такива уйдурма", "конспиративно, чакали са я на Волуяк и отишла да се спазарява с кои роми да излязат и да кажат: "ГЕРБ ми платиха, Фандъкова ми плати, за да гласуваме за нея".

"Там Братя Галеви са й помогнали много през ромските лидери... Направихме така, че да ги търсим с червена бюлетина. Но това не значи, че отвън някъде нямат влияние върху ромските лидери. И няма да ме учуди ако и на първия тур са правили подобни магарии", обясни премиерътв национален ефир.

По време на кметските избори Манолова обвиняваше Фандъкова за използване на ромския вот, за да се задържи на власт.

Бившият омбудсман започна да се съди с Борисов заради твърдения, която я опозозряват като "гражданин, политик, уважаван адвокати кандидат кмет на София". Тя подчертава, че срещата във Волуяне не е била конспиративна, а публична.

Неин адвокат е бившият депутат от НДСВ Минчо Спасов. Мая Манолова обеща, че ако спечели окончателно делото ще дари обезщетението на детска градина във Волуяк

mediapool.bg