Кламер БГ - Новини: Мая Манолова е сред обсъдените от "Воля" кандидати за кмет на София

Мая Манолова е сред обсъдените от "Воля" кандидати за кмет на София

България

|
Вт, 04 Дек 2018г. 12:46ч.
Мая Манолова е сред обсъдените от "Воля" кандидати за кмет на София

Омбудсманът Мая Манолова се оказа сред имената за кандидат кмет на София, обсъдени на работно съвещание от партия "Воля", съобщиха от формацията на Веселин Марешки.

В неделя БСП обяви, че общественият закрилник е един от възможните кандидати на левицата за столичен кмет на местните избори през есента на 2019 г.

Ръководството на "Воля" е провело работно съвещание, с което е поставило началото на вътрешно-партийната дискусия за кандидатури, които партията да издигне за поста кмет на София, се казва в съобщението.

В него е посочено, че сред имената, които са били коментирани заедно с това на Мая Манолова, е било и името на президента Румен Радев.

"Според социолозите, той е с много висок рейтинг. Така че не би трябвало кметската надпревара да го изплаши. Този пост дава много правомощия - тъкмо ще свърши нещо реално за народа", казва лидерът на партията Веселин Марешки.

Проучване на "Маркет линкс", публикувано преди ден, сочи, че парламентарно представената политическа формация "Воля" няма да прескочи бариерата за влизане в Народното събрание при предсрочен вот.

mediapool.bg