Кламер БГ - Новини: Масов бой на стадион "Българска армия" между фенове на ЦСКА - София и Локо Пд

Масов бой на стадион "Българска армия" между фенове на ЦСКА - София и Локо Пд

Спорт

|
Нед, 31 Окт 2021г. 19:12ч.
Масов бой на стадион "Българска армия" между фенове на ЦСКА - София и Локо Пд

Масов бой на стадион

Масов бой между привържениците на ЦСКА - София и Локомотив (Пловдив) се разигра минути преди шампионатния мач между двата отбора на стадион "Българска армия". Това забави началото на срещата от 13-ия кръг на първа футболна лига с десетина минути.

Скандалът избухна между агитката на гостите и запалянковците на домакините, намиращи се в сектор "А". Ултрасите на Локомотив прескочиха загражденията, потрошиха част от недочупените седалки в блока между секторите "А" и "Б", след което започнаха да се бият с фенове на ЦСКА – София, предаде БНР.

Побойниците от двете страни използваха в мелето седалки, метли, колани и ъгловото флагче от терена. Ултрасите на червените от сектор "Г" не останаха безучастни, прескочиха загражденията, нахлуха на пистата и се отправиха към сектора за гости. В крайна сметка, с огромни усилия и с известно забавяне, полицията и стюардите овладяха ситуацията и не позволиха да се стигне до много по-сериозни инциденти, каквито предпоставки съществуваха.

Това не е първо масово спречкване между феновете на двата отбора в последните години. Те си спретнаха подобно меле и през 2017 г., но тогава двубоят бе на "Лаута" в Пловдив.

mediapool.bg