Кламер БГ - Новини: Марш на антикапиталисти в Сиатъл завърши с безредици и арести

Марш на антикапиталисти в Сиатъл завърши с безредици и арести

Свят

|
Пон, 02 Май 2016г. 16:02ч.
Марш на антикапиталисти в Сиатъл завърши с безредици и арести

Поне девет души са арестувани, а петима полицаи са ранени, след като марш на антикапиталисти в Сиатъл прерасна в сблъсъци с полицията. Маршът беше по повод 1 май, като първоначално всичко е започнало много спокойно, съобщават местни медии.

След края на демонстрацията, която не е била съгласувана с градската управа, няколкостотин души решили да продължат с протест, влизайки в схватка с полицията. Протестиращите са възпламенили фоерверки, надраскали патрулка със спрей и замеряли полицаите с камъни, тухли и дори коктейли "Молотов". Полицията е отвърнала с лютив спрей и барикади, за да разпръсне тълпата на по-малки групи.

"Много тъжно е, че в град, който полага толкова много усилия да гарантира и уважава правата на хората от Първата поправка, има хора, които отхвърлят нашите ценности и влизат в такива безчувствени актове на агресия и унищожение на собственост", коментира кметът на Сиатъл Ед Мъри.

Общо арестувани са осем мъже и една жена на възраст между 20 г. и 32 г. Сред ранените полицаи има един уцелен от "Молотов", но без изгаряния. Двама са отведени в болница за лечение.

mediapool.bg