Кламер БГ - Новини: "Марс" сменя опаковките на десертите си с рециклираума хартия

"Марс" сменя опаковките на десертите си с рециклираума хартия

Greenpool

|
Вт, 30 Май 2023г. 18:54ч.
"Марс" сменя опаковките на десертите си с рециклираума хартия

Търсенето на нова опаковка за десертите е било голямо предизвикателство

Производителят на шоколадовите десерти "Марс" ще смети сегашните им пластмасови опаковки с такива от рециклируема хартия предаде Ббс във втроник. Това е част от плана на компанията за използване на по-екологични материали за своята продукция.

Още идният понеделник блокчетата с новите опаковки ще бъдат пуснати в 500 магазина от веригата "Теско".

Действията идват след като шоколадовият конкурент "Нестле" използва картонени опаковки на бонбоните си "Смартис" (Smarties) от януари 2021 г.

От "Марс" коментират, че е било голямо предизвикателство да се намери подходящата опаковъчна хартия с адекватно ниво на защита на шоколадовите десерти.

"Промяната ще направи 200 милиона шоколадови десерта въглеродно неутрални във Великобритания, Ирландия и Канада", заявиха от компанията.

От "Теско" заявиха, че партньорството с производителя на десертите е част от собствената стратегия на търговската верига за премахване на пластмасата и опаковките от нейния бизнес.

Сегашните опаковки на блокчетата са произведени от пластмаса, не са рециклируеми и причиняват замърсявания, разпадайки се на много малки парчета

От януари британското правителство забрани използването на пластмасови прибори за еднократна употреба, но това все още не е довело до видим ефект, посочва изданието.

mediapool.bg