Кламер БГ - Новини: Мария Бакалова стана първата българка с номинация за "Златен глобус"

Мария Бакалова стана първата българка с номинация за "Златен глобус"

Общество

|
Ср, 03 Фев 2021г. 17:35ч.
Мария Бакалова стана първата българка с номинация за "Златен глобус"

Българката Мария Бакалова е сред номинираните в категорията за най-добра актриса във филмова комедия или мюзикъл на наградите "Златен глобус", съобщи сп. "Варайъти" в сряда.

Бакалова е с номинация за превъплъщението си в образа на Тутар - дъщерята на главния герой във филма "Борат 2".

Самият филм е номиниран за Най-добра комедия на годината, а Саша Барън Коен получи номинация за Най-добър актьор.

Конкурентки на Бакалова за наградата в категорията са актрисите Мишел Пфайфър, Аня Тейлър-Джой, Кейт Хъдсън и Розамунд Пайк.

Родената в Бургас Мария Бакалова e завършила Националната академия за театрално и филмово изкуство през 2019 година в класа на проф. Иван Добчев.

За ролята в "Борат 2" е избрана в кастинг сред 600 актриси.

Освен "Борат 2" в категорията за най-добра филмова комедия или мюзикъл на наградите "Златен глобус" са номинирани "Хамилтън", "Музика", "Палм Спрингс" и "Балът", съобщава Ройтерс.

Продукциите "Бащата", "Манк", "Земя на номади", "Момиче с потенциал" и "Процесът срещу Чикаго 7" получиха номинации за наградите "Златен глобус" в категорията за филмова драма.

Сериалите "Короната", "Страната на Лъвкрафт", "Мандалорианецът", "Озарк" и "Ратчед" са номинирани в категорията за най-добра телевизионна драма.

Филмът "Манк" на Нетфликс води с шест номинации във филмовите категории на наградите "Златен глобус". Черно-белият филм на режисьора Дейвид Финчър е за сценариста Херман Манкевич, пресъздаден от актьора Гари Олдман.

Стрийминг платформата Netflix води с 22 филмови номинации и 20 телевизионни номинации.

mediapool.bg