Кламер БГ - Новини: Марешки привлече Пената в софийската листа на "Воля и НФСБ"

Марешки привлече Пената в софийската листа на "Воля и НФСБ"

България

|
Вт, 02 Март 2021г. 16:00ч.
Марешки привлече Пената в софийската листа на "Воля и НФСБ"

Легендарният български футболист и треньор Димитър Пенев - Пената ще влезе в политиката като кандидат за депутат от листите на коалицията "Воля и НФСБ". Настоящият почетен президент на ЦСКА ще бъде шести в листата на коалицията в 23 МИР-София и на същата позиция в листата в 25 МИР-София.

Друга легенда на ЦСКА – носителят на "Златната обувка" Петър Жеков – ще е на девето място в листата на "Воля и НФСБ" в 24 МИР-София.

"В мирно време знамето на една държава се вее най-гордо по време на спортни триумфи. Димитър Пенев е човекът, който заедно с нашите национали през 1994-та ни накара да се чувстваме най-сплотени и щастливи като народ. Спортът възпитава в традиционен морал, където мъжете са мъже, а жените – грации", обясни лидерът на "Воля" Веселин Марешки, който е осъден на втора инстанция на 4 години затвор за рекет.

Марешки обясни своя "копнеж" да се върнем по пътя на спортните успехи от близкото минало, но и към масовия спорт, който носи здраве на нацията.

"За нас включването на Пената е признание от най-високо ниво, защото кой друг, ако не той, има нюх за селекция. Знаково е и още нещо. Някои социолози вече отреждат 3-то място на "Воля" и НФСБ, а Димитър Пенев знае как се стига до бронза, когато опонентите уж не те слагат в сметките", коментира бизнесменът.

Веселин Марешки ще води листата във Варна, а лидерът на НФСБ Валери Симеонов – в Бургас.

Преди пет дни към тяхната коалиция се включи и БЗНС на бившия военен министър Николай Ненчев. Той беше част от Реформаторския блок в 43-ото Народно събрание.

mediapool.bg