Кламер БГ - Новини: Марешки : Държавата се управлява по схема "Трите прасета, Тримата идиоти и Тримата глупаци"

Марешки : Държавата се управлява по схема "Трите прасета, Тримата идиоти и Тримата глупаци"

България

|
Ср, 13 Септ 2017г. 13:39ч.
Марешки : Държавата се управлява по схема "Трите прасета, Тримата идиоти и Тримата глупаци"

"Държавата се управлява по схемата на три тройки – Трите прасета, Тримата идиоти и Тримата глупаци", заяви лидерът на партия "Воля" и аптечен бос Веселин Марешки от парламентарната трибуна в сряда.

"Първите са събирателен образ на корупцията, на безхаберието, на довеждането на българските граждани до нищета и на всичко лошо, което се случва в държавата. Втората тройка, както самите управляващи наричат своите партньори, са тримата идиоти. Не казвам имена, да не се обиди някой – просто така си ги наричат в кулоарите. Тримата глупаци са събирателен образ на тези човечета, готови по всяко време и на всяко място, да излязат да наговорят всякакви глупости и да наклеветят всички – от министър-председателя до някоя партия или човек", заяви още той, уточнявайки, че неговата партия не се вписва в тази среда.

Марешки коментира и многократните

призиви към него да напусне зам.-председателството място в парламента като обяви условията, при които ще направи това.

"Днес обявих, че съм готов да го направя, ако бъдат изпълнени две условия веднага – днес, утре. Първо – да се вдигне минималната пенсия на 300 лева. И да се създаде държавна верига от бензиностанции. Ако управляващите изпълнят това и парламентът го гласува – ще напусна веднага поста си", заяви той.

mediapool.bg