Кламер БГ - Новини: Марешки: ВМРО са заселвали гетото във Войводиново за изборни гласове

Марешки: ВМРО са заселвали гетото във Войводиново за изборни гласове

България

|
Четв, 10 Ян 2019г. 10:53ч.
Марешки: ВМРО са заселвали гетото във Войводиново за изборни гласове

Анатема на такъв безогледен наглец като Каракачанов, призова лидерът на "Воля" Веселин Марешки, според когото именно вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов е създал гетото във Войводиново и то било заселвано от активисти на неговата партия, за да се гласува там за ВМРО. Това обяви Марешки в четвъртък пред Нова телевизия и поиска оставката на Каракачанов както заради проблемите с ромската махала във Войводиново, така и заради закупуването на нови изтребители за армията.

Според него, в качеството си на вицепремиер по сигурността, Каракачанов трябвало отдавна да е наредил премахването на незаконните постройки в гетото във Войводиново. Именно тяхното съществуване изкара на протест жителите на пловдивското село в няколко поредни дни. "В това гето са избиратели на ВМРО. Каракачанов сам ги е заселвал там, за да гласуват за партията му", заяви лидерът на "Воля". Той каза, че това може да се докаже като се прегледат гласовете секция по секция.

Лидерът на "Воля" повтори и позицията си против закупуването на каквито и да е нови изтребители за българските ВВС.

Изборът на който и да е самолет е най-големият грабеж на българщината, такива безсмислени железа не ни трябват, докато нямаме здравеопазване и образование, каза Марешки. Кой ни е враг и от кого се пазим с тези самолети, попита той.

Марешки освен това настоява прокуратурата да разследва военния министър, цитирайки негово изказване, че бил прост посредник в процедурата за избор на нови изтребители.

На нас прост посредник за министър не ни трябва, каза лидерът на "Воля", допълвайки, че освен това посредниците вземали комисионни. Министерство на отбраната с този министър не ни е нужно, продължги Веселин Марешки.

Трябват ни силни държави в ЕС, слабите държави са циреи в ЕС, обяви в заключение той.

mediapool.bg