Кламер БГ - Новини: Маргарита Попова обяви, че е готова да се кандидатира за президент

Маргарита Попова обяви, че е готова да се кандидатира за президент

България

|
Пет, 22 Ян 2016г. 14:58ч.
Маргарита Попова обяви, че е готова да се кандидатира за президент

Маргарита Попова е готова да влезе в битката за президентския пост. Това заяви самата тя пред притежаваната от Делян Пеевски телевизия "Канал 3".

На въпрос дали сме готови за жена президент Маргарита Попова даде пример с течащата в момента кампания на Хилъри Клинтън в САЩ и припомни, че в Бразилия вече има жена президент.

Попитана дали е готова да се впусне в битката за поста на държавен глава, тя отговори "защо не".

За пореден ден тя нападна президента Росен Плевнелиев, като посочи, че "президентската институция допринесе за разделението между българския народ и аз имах не едно изказване за това". "Имаше погрешни ходове и изтървани думи", заяви Попова.

По думите й "не може и не трябва да се подменя бъдещето на нацията с креслив пиар, защото така няма как да има национален напредък".

"Президентската институция има уникалната способност да обединява политическия елит, за да се водят смислени разговoри за това, какво е възможно, какво изисква животът днес, как и кога ще се случи и какъв ще бъде ефектът", заяви Попова.

Тя каза още, че "трябва на една маса да се събере цветът на нацията и в сговор и съгласие да се постигне това, което е необходимо".

"Тези малки неща не успяват да се случват дори под купула на нашата институция и затова на обикновения човек му изглежда, че всичко върви през глава", добави тя.

Ден по-рано, в четвъртък, Маргарита Попова коментира, че си оставя отворена вратичка да се кандидатира за поста.

Тя демонстрира системно несъгласие с държавния глава Росен Плевнелиев по ключови теми, като съдебната реформа, и се постара да омаловажи скандалите във Висшия съдебен съвет с въпроса "Докога нацията ще се занимава с SMS-и?".

mediapool.bg