Кламер БГ - Новини: Маргарита Попова засега няма намерение да се кандидатира за президент

Маргарита Попова засега няма намерение да се кандидатира за президент

България

|
Нед, 24 Ян 2016г. 12:42ч.
Маргарита Попова засега няма намерение да се кандидатира за президент

Вицепрезидентът Маргарита Попова заяви, че към днешна дата няма намерение да се кандидатира за предстоящите президентски избори.

Отговарям ясно и категорично – днес такива планове не ме занимават. Зад мен не стоят никакви кръгове, финансови инструктори и какво ли не още, които да подготвят кампании и да правят кампании. Това заявявам открито и отговорно пред народа и нацията, за които съм се обрекла да работя през тези пет години, и занапред, както мога и с каквото мога, каза Попова в неделя пред БНР.

Нямам ангажимент с никакви медии, нямам ангажимент с никакви партийни структури. Имам добри отношения с всички представители на политически партии и съм длъжна да го имам, защото институцията го задължава. Така Попова отговори на предположенията, че ДПС би я издигнало за кандидат на президентските избори, към което би се присъединила и БСП, заради използваната от Попова „лява реторика“.

Подобно говорене е спекулация. Освен това, то е много погрешно, заяви Маргарита Попова.

Тя каза, че проблемите на политическия ни елит, водят до опасни разделения в обществото.

„До насаждане на радикализации, на екстремизми, които не не дават възможност спокойно, с разум да напредваме в различни политики. На нацията днес е повече от необходимо единение, съгласие, взаимно уважение, разбиране, спокойствие, за да можем да напредваме в реформите. Ключова дума днес е стабилността в държавата. Ако ние непрекъснато провокираме разделение, насаждаме разделение и недоверие, няма да се придвижим напред. Това е моята платформа”, каза Попова, повтаряйки тезите си от последните дни.

mediapool.bg