Кламер БГ - Новини: Мадуро предложи преговори на опозицията, чийто лидер обаче отказа

Мадуро предложи преговори на опозицията, чийто лидер обаче отказа

Свят

|
Ср, 03 Юли 2019г. 12:49ч.
Мадуро предложи преговори на опозицията, чийто лидер обаче отказа

Президентът на Венецуела Николас Мадуро каза, че е готов да преговаря с опозицията за изход от политическата криза. Часове по-късно обаче опозиционният лидер Хуан Гуайдо отвърна, че "никога не е добро време" да се преговаря с "диктатура", предаде Ройтерс.

Мадуро и Гуайдо изпратиха през май свои представители в Осло за разговори, насърчени от правителството на Норвегия. Те обаче не успяха да постигнат някакво споразумение. В събота запознати с преговорите казаха пред Ройтерс, че те ще бъдат подновени тази седмица.

Гуайдо обаче заяви вчера, че "няма официално изявление, че ние ще участваме в един нов кръг" на диалога. "Никога не е добро време да се разговаря с похитители, нарушители на човешките права и с диктатура", подчерта венецуелският опозиционен лидер пред репортери в контролираното от опозицията Национално събрание, чийто председател е той.

Досега са известни малко детайли за разговорите в Осло между представителите на Мадуро и Гуайдо, който през януари се самопровъзгласи за президент, обявявайки за незаконни изборите през май м. г., на които президентът бе преизбран на своя пост.

mediapool.bg