Кламер БГ - Новини: Мадридските Реал и Атлетико на финал в Шампионската лига

Мадридските Реал и Атлетико на финал в Шампионската лига

Спорт

|
Четв, 05 Май 2016г. 11:57ч.
Мадридските Реал и Атлетико на финал в Шампионската лига

Мадридските отбори Реал и Атлетико ще се изправят на 28 май във финалния мач на тазгодишната шампионска лига. Това ще е повторение на финала отпреди две години, когато Реал успя да изравни в последните секунди на редовното време и след това успя да се наложи в продълженията.

В сряда вечер на свой терен Реал спечели с 1:0 реванша от полуфиналния си сблъсък с Манчестър сити, след като седмица по-рано двата отбора бяха завършили 0:0.

Единственото попадение бе автогол, след като удар на Гарет Бейл от много малък ъгъл се отклони от крака на Фернандиньо.

В състава на победителите след отсъствието си в първия мач поради контузия се завърна Кристиано Роналдо, но пък отсъстваше контузеният Бензема. Така те, въпреки че владееха положението на терена през по-голямата част от мача, не успяха да създадат кой знае колко голови положения. Все пак вратарят Джо Харт спаси опасни удари на Роналдо и Модрич, а удар на Бейл с глава срещна гредата.

Липсата на голови положения и въобще на много идеи в атака се отнася с още по-голяма сила за Манчестър сити, чиито играчи нямаха и един точен удар във вратата на противника. Единствено в края на първото полувреме изстрел на Фернандиньо облиза гредата от външната й страна. В отбора се чувстваше отсъствието на Давид Силва, а завърналият се след контузия Яя Туре не бе пълноценен и бе заменен. Още в деветата минута пък играта напусна поради контузия капитанът Венсан Компани.

Във вторник вечер Атлетико загуби реванша срещу Байерн в Мюнхен с 1:2, но след победата си с 1:0 в първия мач и заради вкарания гол на чужд терен се класира за трети път на финала в най-силния клубен европейски турнир. Германците пък за трети пореден сезон отпаднаха на полуфинал, всеки път побеждавани от испански отбори (от Реал и Барселона в предишните две години).

Байерн поведе с гола на Чаби Алонсо от фаул след рикошет в стената. Минута-две по-късно Томас Мюлер пропусна дузпа за германския шампион.

Антоан Гризман изравни в началото на второто полувреме, после Роберт Левандовски вкара втория гол за Байерн, а накрая Фернандо Торес също изпусна дузпа за отбора от Мадрид.

mediapool.bg

Вижте още