Кламер БГ - Новини: Десетки населени места останаха без ток заради снега

Десетки населени места останаха без ток заради снега

България

|
Съб, 16 Дек 2023г. 21:06ч.
Десетки населени места останаха без ток заради снега

Снимка: БГНЕС

Десетки населени места останаха без ток заради снеговалежа в събота. Спрян бе токът на много места в Габровска област. В Смолянско 20 села и махали също са без ток. Сигнали за спряно електроподаване има и от вилната зона "Ярема" край София.

Движението по магистрала "Тракия" пък бе блокирано в посока Пловдив заради самокатастрофирал тир. Инцидентът стана в събота сутринта в района на Ихтиман. Движението бе пренасочено през обходен маршрут от полицията.

Заради прогнозата за значителни валежи МВР издаде предупреждение да не се пътува в събота, освен ако не е необходимо. Около 400 машини почистват пътищата в страната.

Затворени за тежки камиони са проходите "Превала", "Рожен" и "Печинско", а Ришкият проход е отворен само коли. Изцяло затворен е Троянският проход.

За днес е обявен оранжев код за значителни валежи от дъжд и сняг в областите Бургас, Кърджали, Смолян, Хасково и Ямбол. В други четири области е обявен жълт код за силен вятър и валежи от сняг - Благоевград, Пазарджик, Пловдив и Стара Загора.

mediapool.bg