Кламер БГ - Новини: МЗ създаде поредната работна група – този път за лекарствената политика

МЗ създаде поредната работна група – този път за лекарствената политика

България

|
Вт, 26 Фев 2019г. 17:34ч.
МЗ създаде поредната работна група – този път за лекарствената политика

Нова работна група в Министерството на здравеопазването има за задача да изработи стратегия за развитието на лекарствения сектор в България. Това стана ясно във вторник след среща на представители на Националната аптечна камара със зам.-министъра на здравеопазването Бойко Пенков.

В последните месеци МЗ създаде работни групи за разрешаването на всевъзможни проблеми – за промяна в здравния модел, за създаването на детска болница, за медицинската експертиза, за психиатричната помощ, за трансплантациите и др.

Във вторник от аптечната камара, които миналата седмица организираха протести със затваряне на аптеки, представиха в МЗ предложенията си за законодателни промени в дейността на аптечния пазар в България.

Министерството пое ангажимент да включи представители на организацията в работна група, която ще има за задача да изработи стратегия за развитието на лекарствения сектор в България.

Членове на работната група ще бъдат представители на Министерството на здравеопазването, Националната здравноосигурителна каса, Изпълнителната агенция по лекарствата, Националния съвет по цени и реимбурсиране на лекарствени продукти, Асоциацията на научноизследователските фармацевтични производители в България (ARPharM), Българската генерична фармацевтична асоциация (БГФармА), Българския фармацевтичен съюз,

Националната аптечна камара, пациентски организации и други заинтересовани страни.

mediapool.bg