Кламер БГ - Новини: МВР откри жив втория пастир от с. Антон

МВР откри жив втория пастир от с. Антон

България

|
Четв, 10 Фев 2022г. 10:55ч.
МВР откри жив втория пастир от с. Антон

МВР откри жив втория пастир от с. Антон

Полицията е намерила жив втория пастир от софийското село Антон. Той бе издирван от няколко дни, след като друг бе намерен пребит и мъртъв. Като заподозрени за смъртта му бяха арестувани двама братя земеделци от същото село.

Вторият пастир се е укривал в околностите на селото. Полицията е стигнала до него след като е говорила с местни хора, които вероятно са му носили храна. Той също е бил пребит, вероятно при свадата, при която е загинал другият мъж.

Убитият Иван Доганов бе открит мъртъв в неделя. Инцидентът предизвика скандал след като вдовицата му обяви, че престъпленията на арестуваните земеделци Дончо и Красимир Петрови били прикривани от кмета на селото Андрей Симов. Местни се оплакаха, че от години са тормозени и заплашвани от братята, но реакция на институциите не е имало.

В отговор МВР блокира селото и започна мащабна операция. От полицията съобщиха, че срещу единия от арестуваните е имало множество жалби. Те са били регистрирани и изпратени на прокуратурата, но в повечето случаи преписките са прекратявани, твърдят от силовото ведомство. Земеделецът е осъждан три пъти, но не е лежал в затвора. Миналата година е бил привикван в полицията заради съмнения, че участва в схема за купуване на гласове. Според МВР той се държал арогантно, обиждал и заплашвал полицаите. Била подадена жалба, но последвал отказ да се образува делото от страна на прокуратурата.

В четвъртък жители на Антон се събраха в подкрепа на кмета, съобщи бТВ. Симов отхвърли обвиненията, че е прикривал арестуваните братя. Той обясни, че имало свади между земеделци, които се карали за земя, но винаги се помирявали. Симов обясни, че жената на единия от арестуваните работи в общината, но в това няма конфликт на интереси, а и не той я е назначил, а предишният кмет.

Засега все още не са ясни причините за свадата, при която се предполага, че е загинал Доганов. И той, и вторият пастир са работили за арестуваните братя, а жената на починалия твърди, че скандалът започнал, защото мъжът й поискал 50 лв. от работодателите си.

mediapool.bg