Кламер БГ - Новини: МВР направило филм, за да се види разрушената гранична ограда

МВР направило филм, за да се види разрушената гранична ограда

България

|
Четв, 16 Септ 2021г. 15:25ч.
МВР направило филм, за да се види разрушената гранична ограда

Снимка: БГНЕС

МВР е подготвило кратък филм, за да покаже разрушенията на оградата по границата с Турция, съобщи вътрешният министър Бойко Рашков. През следващите дни кадрите ще бъдат пуснати от пресцентъра на ведомството.

"Да видите и цялото общество да види какво е състоянието, истинското на оградното съоръжение", заяви Рашков.

С правителствено решение от четвъртък поддръжката на оградата бе прехвърлена изцяло на МВР. Досега тя се поделяше от три областни управи – Бургас, Ямбол и Хасково.

Според Рашков на много места в оградата има пробиви и съответно – нужда от сериозен ремонт.

"Това трябва да бъде извършено в топлите месеци на есента. И да може да го направим и по-надеждно. Иначе не оспорваме това, че съоръжението е възпрепятстващо реално", заяви Рашков.

Че оградата е в лошо състояние се разбра преди няколко седмици. Бившият секретар на МВР Николай Радулов, който бе депутат от ИТН, съобщи, че съоръжението е обрасло с буйна растителност, която заплашва да го бутне.

Строителството на оградата започна по време на кабинета "Орешарски". Тогава бе построен малък участък, а довършването на оградата бе направено от второто правителство на Бойко Борисов. Още тогава стана ясно, че част от трасето има проблемни участъци – в няколко случая участъци бяха отнесени при пороен дъжд.

mediapool.bg