Кламер БГ - Новини: МВР и прокуратурата проверяват ресторант на съдружник на Божков

МВР и прокуратурата проверяват ресторант на съдружник на Божков

България

|
Ср, 12 Фев 2020г. 14:49ч.
МВР и прокуратурата проверяват ресторант на съдружник на Божков

Полиция и прокуратура са влезли в известния столичен ресторант "Грозд", съобщи БГНЕС. Не е ясно какво проверяват разследващите. Един от тях е забелязан да влиза с два куфара. По-късно служител с уред със слушалки е започнал проверка в заведението. От прокуратурата твърдят, че действията са свързани с разследване за избягване на плащане на над 550 млн. лв. такси от хазартни игри.

Снимка: БГНЕС

Ресторант "Грозд", намиращ се на централния булевард "Цар Освободител" в непосредствена близост до Ректората, е собственост на близки до бизнесмена Александър Тумпаров. Самият той е съдружник на хазартния бос Васил Божков. Тумпаров е обвиняем за участие в престъпна група заедно с Божков. Преди няколко дни той бе арестуван, а след това освободен срещу рекордната гаранция от 1.5 млн. лв.

Снимка: БГНЕС

В момента заведението е затворено. Според данните от Търговския регистър то е собственост на фирма "Грозд 2000", която държи и марката "Ресторант Грозд". Дружеството се води на трима съдружници, сред които и друга фирма – "Алка 09", в която до 2009 г. е участвал Тумпаров.

Снимка: БГНЕС

Бизнесменът е един от тримата обвиняеми по делото за престъпна група заедно с Божков и мажоритарния собственик на акциите на "Левски" Георги Попов. В момента хазартният бос би следвало да е задържан в Обединените арабски емирства. По същото дело у нас бяха арестувани двама бивши шефове на комисията по хазарта - Огнемир Митев и Александър Георгиев. Първият е задържан под стража, а за втория от прокуратурата твърдят, че е направил признание за чадър над бизнеса на Божков. Бяха арестувани и двама редови членове на комисията.

mediapool.bg