Кламер БГ - Новини: "Луфтханза" започва полети с екогориво

"Луфтханза" започва полети с екогориво

Greenpool

|
Вт, 07 Ян 2020г. 19:21ч.
"Луфтханза" започва полети с екогориво

Германската авиокомпания "Луфтханза" (Lufthansa) и подразделението й "Суис" (Swiss) ще получават в бъдеще щадящо природата гориво на летището в Сан Франциско за полетите си към Франкфурт, Мюнхен и Цюрих, предаде ДПА, цитирана във вторник от БТА.

Енергийната компания "Шел" (Shell) и американската компания за доставка на биогориво "Уърлд енърджи" (World Energy) постигнаха споразумение за дългосрочно сътрудничество за доставяне на екологично гориво, съобщи "Шел".

Договорът с Л"уфтханза груп" за Сан Франциско, който предвижда обем от 3.8 милиона литра, е един от най-значимите в световен мащаб за доставка на щадящо природата гориво, отбелязва енергийната компания.

Доставките ще намалят въглеродните емисии на "Луфтханза" при междуконтиненталните полети.

Екологичното гориво се произвежда от селскостопански отпадъчни мазнини и масла в рафинерия на "Уърлд енърджи" в Калифорния. Продуктът се смесва с до 30 процента традиционно самолетно гориво.

Делът на авиотранспорта в световните въглеводородни емисии е малко под 3 процента и секторът засега има затруднения да намали въглеродния си отпечатък.

mediapool.bg