Кламер БГ - Новини: Лудогорец допусна загуба с 0:1 в края на първия си мач срещу Стяуа

Лудогорец допусна загуба с 0:1 в края на първия си мач срещу Стяуа

Спорт

|
Ср, 20 Авг 2014г. 10:41ч.
Лудогорец допусна загуба с 0:1 в края на първия си мач срещу Стяуа

Българският шампион Лудогорец не издържа на натиска на румънския Стяуа и допусна минимална загуба след гол в 89-ата минута в първия плейоф за влизане в груповата фаза на Шампионската лига.

Двубоят се игра пред 35500 зрители на „Национал Арена” в Букурещ. Победният гол вкара Алесандру Кипчиу. Владислав Стоянов изигра много силен мач за Лудогорец, като спаси и дузпа изпълнена от Кипчиу през първото полувреме.

Така разградчани се нуждаят от поне 2 гола в реванша следващата седмица, за да станат втория български отбор, достигнал групита на най-престижния европейски клубен турнир след столичния Левски.

Стяуа доминираше през първото полувреме и създаде доста работа за Владислав Стоянов, който обаче направи решаващи спасявания.

В 34-та минута Лучиан Сънмартян направи много силен пробив, като навърза няколко футболисти на Лудогорец, а накрая бе фаулиран в наказателното поле от Йордан Минев и съдията Феликс Брих без да се поколебае посочи бялата точка. Алесандру Кипчиу стреля в долния десен ъгъл на вратата на Лудогорец, но Владислав Стоянов демонстрира чудесен рефлекс и спаси.

В последните секунди на първото полувреме играчите на Лудогорец допуснаха груба грешка и топката стигна до Алесандру Кипчиу, който навлезе опасно в наказателното поле на гостите и стреля опасно, но Владислав Стоянов отново демонстрира чудесен рефлекс и изби топката в корнер.

През второто полувреме Лудогорец изравни играта, докато Стяуа допускаше доста брак в отиграванията.

Най-хубавото положение за Лудогорец в мача бе в 48-та минута, когато Върджил Мисиджан центрира в наказателното поле на Стяуа, Михаил Александров стреля, топката срещна десния стълб на вратата на домакините, след което рикошира в Гиедриус Арлаускис и излезе в корнер.

Стяуа стигна до победния гол в мача в 89-та минута. Габриел Янку подаде към Алесандру Кипчиу, който бе оставен непокрит и отблизо разстреля Владислав Стоянов за 1:0.

mediapool.bg