Кламер БГ - Новини: Линдзи Вон приключва кариерата си след шампионата в Оре

Линдзи Вон приключва кариерата си след шампионата в Оре

Спорт

|
Пет, 01 Фев 2019г. 19:27ч.
Линдзи Вон приключва кариерата си след шампионата в Оре

Звездата на алпийските ски Линдзи Вон обяви, че предстоящото световно първенство в Оре, Швеция, ще е последното в кариерата й. Тя планираше да сложи край на участията си в шампионати в края на сезона, но сега е решила да на прави това преждевременно след спусканията от 5 до 17 февруари.

"Последните две седмици бяха сред най-емоционалните в моя живот. След много безсънни нощи най-накрая приех, че няма да мога да се състезавам повече", написа 34-годишната Вон във Фейсбук профила си.

"Ще се състезавам на световното първенство в спускането и супергигантския слалом през следващата седмица в Оре, Швеция и това ще бъдат последните състезания в кариерата ми", посочи американката.

За момента Вон има 82 победи в стартове от Световната купа и изостава с едва 4 от рекордьора Ингемар Стенмарк във вечната класация по успехи в алпийските ски.

Четирикратната носителка на Световната купа се завърна на пистата на 18 януари, след като пропусна началото на сезона заради поредната контузия. Тя получи увреждане на предна кръстна връзка и натъртване на кост по време на тренировка през ноември.

В първия си старт за сезона Вон постигна 15-о място в спускането в Кортина д'Ампецо. На следващия ден тя завърши девета в коронната си дисциплина, в която е олимпийска шампионка от Ванкувър 2010 и бронзова медалистка от Пьонгчанг 2018.

На 20 януари Вон не успя да завърши супергигантския слалом, а след състезанието обяви, че обмисля съвсем скоро да прекрати кариерата си.

mediapool.bg