Кламер БГ - Новини: Лидерът на ГЕРБ в Белица Иван Стойчев е бил пребит

Лидерът на ГЕРБ в Белица Иван Стойчев е бил пребит

България

|
Ср, 28 Окт 2015г. 16:57ч.
Лидерът на ГЕРБ в Белица Иван Стойчев е бил пребит

Лидерът на ГЕРБ в община Белица Иван Стойчев е бил нападнат и пребит в центъра на градчето в сряда, съобщиха от благоевградската полиция.

Малко след 12.00 часа в полицията в Разлог е получен сигнал, че в центъра на Белица е възникнал скандал между петима мъже, който прераснал във физическа саморазправа.

При него е пострадал общинският лидер на ГЕРБ в града Иван Стойчев. Според официалната информация на полицията, 44-годишният мъж е получил няколко удара в областта на лицето. Според очевидци обаче той е бил нападнат от няколко мъже и удрян с бухалки, съобщиха БНР и БГНЕС.

На пострадалия е оказана спешна медицинска помощ на място, а малко по-късно е транспортиран първоначално в болницата в Разлог, а след това в болницата в Благоевград. Според медицинските документи, Стойчев е с комоцио, открита рана на главата и натъртвания по тялото.

В момента полицията издирва другите участници в инцидента. За случая е уведомена прокуратурата.

"Обади ми се нашият кандидат за кмет на Белица Иван Богданов. Каза ми, че Иван Стойчев е на плочките в безсъзнание. Цяла сутрин там е имало джипове с непознати млади и яки момчета. Това е безумие, настоявам полицията да си свърши работата и да залови биячите", коментира депутатът от ГЕРБ и областен лидер на партията Даниела Савеклиева, цитирана от "Труд".

От пресцентъра на ГЕРБ съобщиха, че по данни на очевидци Стойчев е бил нападнат от активисти на ДПС. "Пред сградата на общината е имало около 15 души от ДПС, част от които пристигнали от София с два черни джипа. Иван Стойчев минал покрай тях и групата го нападнала, съборили го на земята и го пребили", се казва в съобщение на ГЕРБ, цитирано от "фокус".

Във вторник вечерта вторият на изборите в Белица и бивш областен управител на Благоевград Муса Палев изненадващо депозира молба, че се отказва от балотажа срещу кандидата на ДПС Радослав Ревански.

mediapool.bg