Кламер БГ - Новини: Лидерът на "Атака" заплаши Цацаров, прокле медиите и е готов "да си покаже фалоса"

Лидерът на "Атака" заплаши Цацаров, прокле медиите и е готов "да си покаже фалоса"

България

|
Вт, 07 Ян 2014г. 17:47ч.
Лидерът на "Атака" заплаши Цацаров, прокле медиите и е готов "да си покаже фалоса"

В 40-минутна реч, изпълнена на един дъх на кресчендо, лидерът на "Атака" Волен Сидеров заплаши главния прокурор Сотир Цацаров с "Видовден", нарочи варненския областен управител за скандала в самолета, прокле "жълтите" медии и обяви, че е готов да си покаже "фалоса", за да им угоди.

Всичко това той избълва във вторник, малко след като прокуратурата съобщи, че е готова да му поиска депутатския имунитет заради скандала с негово участие в самолета от София за Варна и след това на варненското летище, при който лидерът на "Атака" е влязъл в разправа с френски дипломатически служител, ударил е полицай и гражданин.

Речта си лидерът на "Атака" държа пред областната управа във Варна, където националистите протестираха срещу решението на областния управител Иван Великов (БСП) да спре преименуването на 215 местности с турски имена с български, за което Общинският съвет гласува на 13 декември.

Сидеров и депутати от партията му са пътували за Варна именно заради този митинг, но словесните атаки на националистическия водач бяха посветени именно на скандала от предишната вечер и заплахата от снемане на депутатския му имунитет.

Сидеров първо обвини областния управител, че като бивш прокурор е активирал всички инстанции във Варна и София за да скалъпят фалшиво обвинение срещу него. Той каза, че снощи на летището не се е случило нищо.

"Великов организира светкавична реакция и бързи действия на прокуратурата, която в момента заблуждава обществеността с някакъв измислен скандал. Снощи ни посрещна бандитска Варна и по мафиотски се опита за окепази цялата парламентарна група на "Атака" и отново да заблуди обществеността, че ние сме участвали в някакъв скандал. Отново постановка", каза от трибуната Сидеров.

По думите му, "едни пишлемета" са се опитали да накърнят достойнството му и това на пътуващите с него членове на партията и те са се защитили както ще правят винаги оттук нататък, независимо от средствата и последиците.

Сидеров заплаши главния прокурор Сотир Цацаров, че скоро ще има "Видовден и за него". Лидерът на "Атака" го призова да лови престъпници, а не Волен Сидеров.

"Ние ще отговаряме на всички обиди вече както подобава, каквото ще да става, хайде да дойде да ме арестува Цацаров, ако толкова му стиска", подкани той.

По-късно, след срещи с местния директор на полицията и районния прокурор, Сидеров заяви, че няма намерение да се откаже от депутатския си имунитет. Той отрече да е удрял полицейски служител на Летище Варна и обвини говорителя на главния прокурор Сотир Цацаров в лъжи и клевети.

Основен обект на гнева на депутата бяха медиите, които непрекъснато искали да го смачкат и търсели само жълтини. "Какво искате? Да си покажа фалоса, ако трябва", заплаши той, цитиран от сайта "Варна утре".

Заради преименуването на местности Волен Сидеров поиска оставките на областния управител Иван Великов и на заместника му Мерткан Ибрямов.

Обяснението на Сидеров за действията на прокуратурата бе, че се навлиза в "мъчителна година", в която "всячески ще се опитат да ги мачкат и да ги изметат от политическата сцена".

"Проклети да сте, проклети да сте, проклети да сте"

"Ние трябва през тази година да бъдем много по-сплотени от други години, по-сплотени отвсякога, защото срещу нас има мощен враг - българофоби, национални предатели, мафия, прогнила държава, прогнила система, прогнило МВР", каза Сидеров, чиято партия крепи кворума в Народното събрание.

Според него националните медии, които всъщност са антинационални, непрекъснато заливат "Атака" с помия. "Проклети да сте, проклети да сте, проклети да сте", обърна се Сидеров към журналистите, отразяващи митинга на партията.

"Вие искате пикантерии нали, искате сензации, искате да разкъсате Сидеров, хиени - това сте вие, лешояди, вие не сте журналисти, вие служите на злите сили", заяви Сидеров по адрес

на представителите на медиите.

Той каза още, че на 10 януари "Атака" ще бъде пред американското посолство, за да посочи "на онези бандити от САЩ как са избивали нашите дядовци и баби през 1944 година".

Не съм удрял полицай

"На какво основание да си дам имунитета? Има образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител. Т.е. говорителят на главния прокурор госпожа Арнаудова лъже, защото тя назовава депутати от "Атака” и Сидеров. Говори за сваляне на имунитет, а в случая ние не сме страна по този казус”, каза Сидеров, който се срещна с шефа на варненската полиция Чавдар Нанков.

Сидеров се срещна и с районния прокурор Цветанка Гетова, след което каза, че той и партията му са жертви на негативна кампания.

"Не съм удрял полицай. Въпросният Костадин Колев разправя лъжи по всички медии и ще го съдя за клевета. Има политическа поръчка, която идва от най-високо място и директорът на ОДП Варна защитава полицая, като отказва да даде информация. Това е пълна гавра и подигравка с 12 представители на властта. Истински позор за българската полиция”, възмути се в типичния си стил Сидеров.

Депутатът Десислав Чукалов разясни, че Волен Сидеров и придружаващите го съпартийци първи са подали жалба във варненската полиция за извършените действия срещу тях. Той отказа да уточни обаче срещу кого е жалбата.

mediapool.bg