Кламер БГ - Новини: Ливърпул поиска разследване на организацията преди финала на Шампионската лига

Ливърпул поиска разследване на организацията преди финала на Шампионската лига

Спорт

|
Нед, 29 Май 2022г. 13:49ч.
Ливърпул поиска разследване на организацията преди финала на Шампионската лига

сн. БГНЕС

Ливърпул поиска разследване на лошата организацията преди финала в Шампионската лига. В събота мърсисайдци загубиха от Реал Мадрид с 0:1. Срещата обаче започна с повече от половин час закъснение, а УЕФА обвини "хиляди фенове с фалшиви билети" за закъснението на началото на финалния мач в Шампионска лига на "Стад дьо Франс".

Първоначално от УЕФА заявиха, че закъснението е поради забавяне на влизането на стадиона. Това предизвика бурна реакция от английска страна, като мнозина обясниха, че причината е лоша организация от страна на УЕФА и френските домакините на двубоя. Част от феновете имаха проблеми с влизането си на стадиона, а според очевидни са чакали с часове на вратите. Малка група от привърженици пък пробиха охраната в една от зоните, посочи sportal.bg.

Полицията извън "Стад дьо Франс" използва сълзотворен газ, за да разпръсне привърженици, които се опитаха да прескочат бариерите за сигурност. На кадрите се видяха огромни тълпи от запалянковци на Ливърпул, които очакваха да влязат на стадиона.

“Изключително сме разочаровани от проблемите при влизане на стадиона, които феновете на Ливърпул изпитаха на “Стад дьо Франс”, и нарушаването на периметъра за сигурност. Това е най-големият мач в европейския футбол и привържениците не би трябвало да преживяват сцени, на които бяхме свидетели. Официално сме поискали разследване на причините за недопустимите случки”, се казва в изявлението на Ливърпул, цитирано от БТА.

Анди Робъртсън: "Организацията на финала беше пълен провал"

Организацията на финалния мач от Шампионската лига по футбол между испанския Реал и английския Ливърпул беше пълен провал. Това мнение изрази защитникът на Ливърпул Анди Робъртсън, цитиран от Би Би си.

Според Робъртсън той е дал билет на свой приятел, който обаче не е допуснат на стадиона.

"На приятеля ми казаха, че билетът е фалшив, но ви уверявам, че не е", каза Робъртсън. "Това е пълен провал."

"Хората просто се паникьосваха. Недопустимо е да се използва сълзотворен газ срещу феновете", каза играчът.

"В резултат на това тази вечер беше ужасна за нашите фенове и техните семейства. Те чакаха различен финален мач, Шампионската лига трябва да бъде празник, но това не се случи. Не беше планирано мачът да се проведе тук и съм сигурен, че разследването ще даде оценка на подготовката за мача", каза Робъртсън.

УЕФА ще разгледа случая

От УЕФА заявиха, че ще разгледат случилото се заедно с френската полиция и властите, както и с Френската футболна федерация.

“Преди мача зоната на Ливърпул бе блокирана от хиляди фенове, които бяха закупили фалшиви билети, което блокира влизаните. Началният час на мача бе отложен с 35 минути, за да се позволи на фенове с истински билети да влязат на стадиона”, е обяснението на УЕФА.

mediapool.bg