Кламер БГ - Новини: Лена Бориславова: Ще предложим правителство с втория мандат

Лена Бориславова: Ще предложим правителство с втория мандат

България

|
Четв, 20 Апр 2023г. 13:15ч.
Лена Бориславова: Ще предложим правителство с втория мандат

Лена Бориславова, сн:. БГНЕС

Когато мандатът за съставяне на правителство бъде връчен на "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ), ще предложим кабинет.

Това каза Лена Бориславова минути след като парламентът прекрати правомощията ѝ на народен представител. Тя бе освободена от поста със 181 гласа "за" и 40 "против".

"Както виждам, консултациите се насрочват доста бързо. Явно президентът този път няма желание да даде време на Народното събрание да има свободата и комфорта да излъчи в по-удобни срокове правителство, но това не означава, че ние ще бягаме от отговорност, и когато вторият мандат дойде при нас - със сигурност ще представим състав на кабинет", коментира Бориславова.

Бориславова обяви намерението си да се откажа от депутатското си място миналата седмица. Това стана ден преди откриването на 49-ото Народно събрание, когато вече нямаше как да поиска да не бъде обявявана за депутат. По тази причина ѝ се наложи да се закълне и да подаде оставка, която бе гласуване едва сега заради забавянето на избора на председател на парламента.

Още когато обяви, че няма да е депутат, защото ще се занимава с подготовката за предстоящите наесен местни избори.

Сега Бориславова повтори, че ще се занимава именно с това и въпросът е важен, защото до този момент партията не е участвала в такъв вот.

Още по темата:

Лена Бориславова няма да е депутат, ще работи за местните избори

"Задачите са големи, проблемите са още по-големи. За нас е изключително важно да имаме добра подготовка, да организираме хората си по места, за да можем да предложим конкретни решения още в първите дни след предизборната кампания", каза Бориславова.

Допълни, че успоредно с подготовката за местните избори, екипът на ПП ще продължи да работи за сформиране на правителство и за приемане на законодателната програма, която бе договорена между ГЕРБ и ПП-ДБ.

"Много сме щастливи от факта, че, поне засега, изглежда това Народно събрание ще успее да започне да работи по смислен начин и желая успех на всички колеги", каза още Бориславова.

Тя припомни решението на ПП, че няма да подкрепи правителство с мандата или с участието на ГЕРБ.

По време на великденските празници годеникът ѝ - Мирослав Иванов, който също е депутат от ПП, съобщи, че двамата очакват първото си дете.

mediapool.bg