Кламер БГ - Новини: Лекарят на Марадона: Беше депресиран и смесваше алкохол и лекарства

Лекарят на Марадона: Беше депресиран и смесваше алкохол и лекарства

Свят

|
Пон, 30 Ноем 2020г. 16:19ч.
Лекарят на Марадона: Беше депресиран и смесваше алкохол и лекарства

Лекарят на Марадона д-р Леополдо Луке, срещу когото тече разследване по подозрение в непредумишлено убийство на футболната легенда, отрече да има вина за случилото се.

Пред аржентинските медии Луке заяви, че Диего Марадона не е слушал никого и смесвал лекарствата с алкохола. В последните си дни той е бил депресиран и не искал да говори дори с най-близките си.

"Диего бе тъжен и депресиран дълго време. Липсваха му неговите родители. Опитах да бъда добър приятел и винаги бях до него. Той бе краен и твърдоглав, не слушаше никого. Трябваше да постъпи в рехабилитационен център, за да се лекува от алкохолната зависимост. Но не искаше. Бяхме принудени да търсим баланса между хапчетата, които трябваше да пие, и алкохола. Правеше каквото си поиска, никой нищо не можеше да му каже", разказа Луке.

Той каза, че медицинският екип в дома на Марадона е имал за задача най-вече да не позволява на легендарния футболист да консумира алкохол. Според него Марадона е бил изписан по-рано от необходимото от болницата след претърпяната мозъчна операция.

"Няма лекарска грешка. Направихме всичко, което можеше да бъде направено. Обичах Диего и положих неимоверни усилия за него. Нямам вина за случилото се, гордея се със себе си".

"По-миналия четвъртък ме наруга и изгони от къщата си. Такова отношение получаваха хората около него откакто имаше проблеми със здравето. Не искаше да говори с дъщерите си. Когато ме изгони, отказах да си тръгна, докато не стане от леглото. Смъртта му не е резултат от лекарска грешка. Инфаркт може да получи всеки пациент в неговото състояние, нормално е", добави той.

Полицията в Буенос Айрес претърси дома и частната клиника на Луке в опит да установи дали е допусната небрежност при лечението на Марадона, след като той напусна болницата.

60-годишният футболист почина миналата седмица от инфаркт в дома си, където се възстановяваше след мозъчна операция.

Разследването започна заради съмненията на дъщерите на Марадона Далма, Джанина и Джана, че баща им не е получавал възможно най-доброто лечение. Адвокат Матиас Морла призова за проверка защо първата линейка, пристигнала в Тигре, е била на място половин час след сигнала.

Властите очакват резултатите и от токсикологичните изследвания на Марадона. Междувременно тримата прокурори, работещи по случая, са поискали медицинските досиета, както и записите на охранителните камери от дома на великия футболист.

mediapool.bg