Кламер БГ - Новини: Лекари обмислят възможността Неймар да играе на инжекции на евентуален финал

Лекари обмислят възможността Неймар да играе на инжекции на евентуален финал

Спорт

|
Пон, 07 Юли 2014г. 13:05ч.
Лекари обмислят възможността Неймар да играе на инжекции на евентуален финал

Екип от лекари е събрало семейството на бразилската звезда Неймар, за да обсъдят възможността нападателят да играе на инжекции, ако "селесао" отстрани Германия и се класира за финала на Световното първенство, пише "Глобо", цитиран от "Дневник".

Първоначално лекарите обявиха, че на нападателя са му нужни между четири и шест седмици пълна почивка. Успокояващото в случая е, че контузията е на третия лумбален прешлен. Специалистите твърдят, че това е най-лекият възможен вариант за травма на гръбначния стълб.

Според информацията процедурите биха започнали от 10 юли. Целта на инжекциите е да помогнат на Неймар да се движи нормално, макар да няма гаранция за успех. Въпреки това футболистът бил готов да опита. От бразилската конфедерация засега са на друго мнение - според тях проблемът не е само в болката, а и в мястото около наранения прешлен.

"Официалната версия е, че в момента никой не мисли за това. Мислим за възстановяването на Неймар, не за мачовете", каза Едуардо Муза, отговорник за имиджа на Неймар.

Нападателят беше ритнат в гърба от Хуан Синига по време на четвъртфинала с Колумбия (2:1), след което беше изнесен на носилка. Часове по-късно се разбра, че той пропуска остатъка от световното първенство, тъй като има спукване на третия лумбален прешлен.

mediapool.bg