Кламер БГ - Новини: "Левски" се скара на двама бъдещи депутати, че лобирали за ЦСКА

"Левски" се скара на двама бъдещи депутати, че лобирали за ЦСКА

България

|
Вт, 30 Ноем 2021г. 16:22ч.
"Левски" се скара на двама бъдещи депутати, че лобирали за ЦСКА

Сн. БГНЕС

Ръководството на футболния клуб "Левски" изрази възмущение от повдигането на темата за стадион "Българска армия" по време на преговорите за коалиционно правителство между "Продължаваме промяната", БСП, "Има такъв народ" и "Демократична България" миналата седмица.

"Левски" не посочва конкретни имена, но вероятно визира избраните за депутати Радостин Василев от ИТН и Иван Ченчев от БСП, които са работили за ЦСКА.

Радостин Василев се спряга и за министър на спорта в евентуалното ново правителство.

Те поставиха на масата темата за стадиона на ЦСКА в Борисов градина и базата в Панчарево. От години собственикът на "червените" Гриша Ганчев иска да построи нов стадион на мястото на досегашния, както и клубът да получи на концесия базата в Панчарево, но до момента това не се реализира.

Позицията на "Левски":

"Левскари,

заявяваме, че "Левски" винаги е стоял встрани от политиката. Въпреки това с изненада установихме, че по време на политическите консултации за съставяне на кабинет тема №1 станаха проблемите на конкретен футболен клуб, а ролята на лобисти пред държавата изиграха двама "емоционално свързани" с този клуб представители на политически формации.

За нас това е недопустимо и ви уверяваме, че с повишено внимание ще следим всичко случващо по този въпрос и при решения накърняващи интересите на любимия клуб, ще реагираме".

mediapool.bg