Кламер БГ - Новини: Леброн Джеймс счупи рекорда за най-много точки в историята на НБА

Леброн Джеймс счупи рекорда за най-много точки в историята на НБА

Спорт

|
Ср, 08 Фев 2023г. 13:34ч.
Леброн Джеймс счупи рекорда за най-много точки в историята на НБА

Снимка ЕПА/БГНЕС

Звездата на ЛА Лейкърс Леброн Джеймс счупи рекорда за най-много вкарани точки на Карим Абдул-Джабар (38 387 т.). Това се случи по време на мача срещу Оклахома сити тъндър.

Джеймс изоставеше с 36 т. от Джабар във вечната ранглиста, но вкара 38 т. и се превърна в най-резултатния играч в историята на американския баскетбол. Въпреки това неговият отбор изгуби мача срещу Оклахома със 130:133.

Когато Джеймс вкара своята 38 388-ма точка, срещата бе прекъсната за овации. Крал Джеймс, както го нарича феновете, получи лично от Джабар топката, с която счупи рекорда.

"Карим, благодаря ти за всичко. Искам да благодаря на съпругата ми, моята дъщеря, двете ми момчета, майка ми и всички приятели, "Лейкърс" и всички в Лигата, за вашите жертви и подкрепа", каза Джеймс

След дългата пауза "Лейкърс" така и не успя да заиграе добре в мача, въпреки че за кратко стигна до равенство. До края на мача Джеймс вкара само две точки и не доигра последната минута заради болка в глезена.

"Лейкърс" записаха своя 30-та загуба в 55 мача през този сезон. Тимът е на 13-то място в Западната конференция. За плейофите се класират първите осем отбора.

mediapool.bg