Кламер БГ - Новини: Лавров предупреди САЩ, че военната намеса във Венецуела ще е катастрофална

Лавров предупреди САЩ, че военната намеса във Венецуела ще е катастрофална

Свят

|
Вт, 07 Май 2019г. 12:39ч.
Лавров предупреди САЩ, че военната намеса във Венецуела ще е катастрофална

Руският външен министър Сергей Лавров проведе разговори с американския си колега Майк Помпейо във Финландия, след които предупреди, че военна интервенция на САЩ във Венецуела ще бъде катастрофална и неоправдана, предаде Ройтерс.

Двамата първи дипломати се срещнаха в неделя в кулоарите на форума на Арктическия съвет във Финландия.

Лавров каза пред репортери, че срещата е била конструктивна и че двамата с Помпейо са постигнали умерен напредък по отношение на стратегическото ядрено партньорство.

Лавров каза още, че руският президент Владимир Путин и президентът на САЩ Доналд Тръмп ще имат възможност да се срещнат отново след срещата им на върха в Хелзинки миналата година.

От своя страна американският държавен секретар Помпейо каза, че е имал "добър разговор" с руския външен министър, предаде Ройтерс.

"Беше добър разговор. Обсъдихме широк спектър от въпроси", каза Помпейо пред репортери.

"Имаме интереси, които са определено различни. Изразено бе желание да започнем да опитваме и да намерим пътища, по които ние можем да постигнем действителен напредък за места, на които имаме застъпващи се интереси, колкото и тесни да са те, и се надявам, че ние можем да постигнем това", каза Помпейо.

mediapool.bg