Кламер БГ - Новини: Кристиано Роналдо се завръща в Ман Юнайтед

Кристиано Роналдо се завръща в Ман Юнайтед

Спорт

|
Пет, 27 Авг 2021г. 20:28ч.
Кристиано Роналдо се завръща в Ман Юнайтед

Ювентус се раздели с Роналдо, сн. ЕПА/БГНЕС

Английският футболен гранд Манчестър Юнайтед потвърди официално, че е постигнал споразумение с италианския Ювентус за връщането на Кристиано Роналдо на "Олд Трафорд".

Сделката за привличането на 36-годишния петкратен носител на Златната топка е за 12.8 млн. британски лири. Каква е личната му договорка не е ясно, но се твърди, че ще получава до 30 млн. евро годишна заплата.

При предишния си шестгодишен престой в Манчестър Юнайтед Роналдо отбеляза за тима 118 гола в 292 мача, преди да се присъедини към Реал Мадрид през 2009 г. С Ман Юнайтед и под ръководството на сър Алекс Фергюсън той спечели три титли във Висшата лига, веднъж Шампионската лига, два пъти Лигата на Англия, веднъж – купата на Футболната асоциация на Англия, и Къмюнити Шийлд – откриващия мач на футболния сезон в Англия.

"Всички в клуба чакат да приветстват Кристиано обратно в Манчестър", пише в официалното изявление на тима.

То дойде след драматични 24 часа, в които се твърдеше, че градският съперник на "Червените дяволи" – Манчестър Сити, се е договорил с Роналдо.

Контрактът на Роналдо ще бъде до 2023 г.

След новината акциите на Ман Юнайтед поскъпнаха с 8.22 на сто до 18.70 долара.

"В четвъртък той ми каза, че повече няма намерение да играе за "Ювентус", каза по-рано в петък треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри.

" Нещата се променят, такъв е животът. Ювентус обаче остава и това е най-важното нещо. Кристиано даде своя принос, сега напуска и животът продължава. Не съм разочарован, това е футболът. Играчи като Мишел Платини, Зинедин Зидан и Алесандро дел Пиеро са си тръгвали, но най-важното нещо е, че Ювентус още е тук", коментира Алегри.

Португалецът напуска италиански тим след три години и вкарани 101 гола в 134 мача, както и с две спечелени две титли в Серия А.

Роналдо си тръгна от Торино още преди да бъде оповестена сделката с Ман Юнайтед, а в социалните мрежи се появи видео, на което се вижда как се се качва в частния си самолет.

mediapool.bg