Кламер БГ - Новини: Кристалина Георгиева втора по популярност във Фейсбук сред новите еврокомисари

Кристалина Георгиева втора по популярност във Фейсбук сред новите еврокомисари

Европа

|
Четв, 25 Септ 2014г. 19:00ч.
Кристалина Георгиева втора по популярност във Фейсбук сред новите еврокомисари

Европейският комисар Кристалина Георгиева, отговаряща за бюджетните въпроси в новата Европейска комисия на Жан-Клод Юнкер, е втора по популярност във Фейсбук сред новите

еврокомисари, сочи анализ на социалните мрежи на италианския сайт Сочал политико, съобщи БТА в четвъртък.

Във Фейсбук Георгиева е харесана от 79 562 потребители, а 25707 потребители говорят за нея.

Преди българката се нарежда единствено първият заместник-председател на бъдещата ЕК - Франс Тимерманс. Той е харесан от 199 44 потребители на Фейсбук, а 38 504 потребители

говорят за него в социалната мрежа. На трета позиция се класира датският еврокомисар Маргрете Вестагер, отговаряща за конкуренцията, с над 41 000 харесвания и с 307 коментари за нея.

Следват бъдещият дипломат номер едно на ЕС Федерика Могерини, френският еврокомисар Пиер Московиси, отговарящ за икономическите и финансовите въпроси, данъчното облагане и митническия съюз, шведката Сесилия Малмстрьом, която ще отговаря за търговията, полякинята Елжбета Бенковска, която ще отговаря за вътрешния пазар и белгийката Мариане Тисен, която ще отговаря за заетостта.

Анализът, направен от италианския сайт на популярността на новите еврокомисари в Туитър, пък показва, че на първо място се класира Пиер Московиси, който има 109 000 последователи, следван от Маргрете Вестагер с 63 900 последователи и Федерика Могерини с 61 000 последователи.

Но най-активна в Туитър е Кристалина Георгиева с 5450 постнати туита, показва анализът.

mediapool.bg