Кламер БГ - Новини: Криминалист за катастрофата на Околовръстното: Пореден случай на корупционни действия

Криминалист за катастрофата на Околовръстното: Пореден случай на корупционни действия

България

|
Четв, 06 Окт 2022г. 08:58ч.
Криминалист за катастрофата на Околовръстното: Пореден случай на корупционни действия

Криминалист за катастрофата на Околовръстното: Пореден случай на корупционни действия

Подробностите за действията на двама служители на Шесто РПУ в столицата при катастрофата с Димитър Любенов сочат пореден случай на корупционни действия. Това заяви пред Нова телевизия криминалистът Иван Савов. По думите това е грозно и укоримо поведение. Той коментира, че докато е работил в МВР е чувал за много такива случаи.

Подозрението е, че двамата служители са ескортирали Любенов, който е карал пиян и дрогиран. Самият той твърди, че им е дал пари. След удара, при който загина френски гражданин, полицаите не са се притекли на помощ, а са чакали официалния сигнал от тел. 112.

Около катастрофата се развихри скандал след като вътрешният министър Иван Демерджиев заяви, че прокурор не е разрешил двамата полицаи да бъдат арестувани. От държавното обвинение пък отговориха, че само МВР може да реши кого да задържи за 24 часа.

Така скандалът затъна в спор около правомощията на полиция и прокуратура. Засега няма отговор дали наистина двамата служители са пазили пиян и дрогиран шофьор. Адвокатката на Любенов дори твърди, че те са изгонили неговия шофьор от DrinkandDrive и той е бил принуден да седне сам зад волана.

"Тази случка просто е поредната от серия случки, започнала от лятото, в които се вижда една много неприятна дифузия между органите на реда и престъпните елементи", коментира Савов.

Подобен сигнал избухна и след катастрофата с участието на Георги Семерджиев през лятото. Тогава загинаха две млади жени.

mediapool.bg