Кламер БГ - Новини: Издирваният два месеца Емил Боев е открит мъртъв край Перник

Издирваният два месеца Емил Боев е открит мъртъв край Перник

България

|
Пет, 31 Март 2023г. 13:15ч.
Издирваният два месеца Емил Боев е открит мъртъв край Перник

Снимка: БГНЕС

След повече от два месеца издирване във водоем в покрайнините на Перник бе открит трупът на 25-годишния Емил Боев, съобщиха полиция и прокуратура в града. Аутопсия и ДНК експертиза все още не са извършени, но в тялото е открита личната карта на Боев и татуировките му съвпадат.

Тялото е забелязано в четвъртък вечерта от случаен гражданин, който се разхождал около езерото. Той подал сигнал на тел. 112.

Младият мъж изчезна по време на кукерския фестивал "Сурва" в началото на годината. Оттогава всички усилия на полицията и доброволци по издирването му не дадоха резултат. Боев е забелязан за последно на записи от охранителни камери в града.

Тялото е открито в езеро в кв. "Бела вода". Този район е обхождан многократно по време на издирването. Преглеждан е и с дрон. През по-голямата част от времето езерото е било замръзнало. Освен това там проверка на водите му не са могли да се справят обикновени водолази. Затова във вторник е трябвало на място да отидат специалисти от военноморските сили.

"Намерени са вещи и особени белези, които ни дават основание да предположим, че намереното тяло на мъж във водоем край Перник, е на издирвания Емил Боев", заяви говорителят на окръжната прокуратура Албена Стоева.

Близките на Боев също са го разпознали, допълни тя. Въпреки това предстои извършването на експертизи, за да се потвърди самоличността.

При първоначалния оглед не са установени следи от насилие по тялото. Засега не е ясно как и защо Боев е стигнал до езерото. То се намира на няколко километра от центъра на града, където се провеждаше кукерският фестивал.

mediapool.bg