Кламер БГ - Новини: Крадци са заловени от гражданин в столичния квартал "Лагера"

Крадци са заловени от гражданин в столичния квартал "Лагера"

България

|
Съб, 09 Дек 2023г. 20:01ч.
Крадци са заловени от гражданин в столичния квартал "Лагера"

Арестуваните крадци Сн.МВР

Трима от най-известните крадци в София - Испанеца, Иляка и Кокича са задържани минути след последното им престъпление, съобщи МВР.

Случаят е от 5 декември. Мъж забелязва трима непознати с раници да излизат от входа на блока, в който живее в столичния квартал "Лагера".

"Задал е въпрос - какво правите тук. Крадците избутали майка му и оттам са започнали да ги преследват", каза старши инспектор Иван Султов от Охранителната полиция в VІ РПУ.

В този момент случайно преминава и полицейски патрул. Униформените виждат какво се случва и те също се включват в гонката.

Тя завършва след по-малко от 300 метра. Полицаите задържат двама, a третият е арестуван от мъжа, който първи ги забелязва.

И тримата задържани се оказват от криминалния контингент. Прякорите им са Испанеца, Иляка и Кокича. Известни са на органите на реда с домовите си кражби.

В рамките на разследването са извършени претърсвания в няколко жилища на територията на столицата, където са намерени и иззети множество вещи, в това число бижута, часовници и предмети за разбиване на ключалки.

За част от намерените накити към момента не е установено от къде са отнети.

При последната си кражба Испанеца, Иляка и Кокича са задигнали дори и касичка, в която имало по лев и два.

Тримата са в ареста с повдигнати обвинения. По информация на бТВ са лежали в затвора. Иляка е реабилитиран, а първата му криминална регистрация е от началото на 90-е години. За последните 10 години Кокича е съден за кражби три пъти. С богато криминално минало е и Димитър Иванов - Испанеца. През 2020 г. е осъден на 2 години и половина затвор заради грабеж. Тогава той и двама негови съучастници успяват да откраднат близо 84 000 лева.

mediapool.bg