Кламер БГ - Новини: Крадци отмъкнаха джипа на Росен Плевнелиев

Крадци отмъкнаха джипа на Росен Плевнелиев

България

|
Вт, 21 Дек 2021г. 17:18ч.
Крадци отмъкнаха джипа на Росен Плевнелиев

Кадър: Нова телевизия

Крадци отмъкнаха джипа на Росен Плевнелиев, съобщи Нова телевизия.

Автомобилът е шофиран от съпругата му Десислава Банова, която се оплака за престъплението публично.

Кражбата е станала в събота, посред бял ден, на паркинга на столичен мол, който се намира на "Околовръстното шосе" на столицата.

Банова се усъмнила, че нещо се случва, когато още на входа на мола мъж с раница започнал да се блъска агресивно в нея. Когато се затичала към колата си, видяла как тя тръгва в неизвестна посока.

Оказва се, че това не е частен случай – от паркинга на търговския център само за месец са отмъкнати още 3 автомобила, посочва още Нова телевизия.

"В събота около 16 часа паркирах на ниво -1. Повъртях се, защото не успях да открия паркомясто. Имам опция на автомобила да се заключва автоматично, след като сляза от него. Уверих се, чух сигнала, че автомобилът е заключен. Обаче разговарях по телефона и наближавайки плъзгащата се врата, до мен доста арогантно се бутна един мъж с огромна раница на гърба. Може би щях да реагирам по-бързо, защото бях чула за подобна схема. Усъмних се, защото влизайки в мола, вече не виждах въпросния мъж", сподели Банова.

Тя тръгнала към автомобила си, когато видяла, че мъжът се насочва към колата й. Следващото, което Банова е видяла, е джипът, който се отдалечава от паркинга, шофиран от друг човек.

"Доколкото разбирам, бутайки се в мен, той се опитва да прихване сигнала на ключа с устройство, което е в раницата. Друго лице, което стои до колата, влиза безпроблемно и тръгва. Още на първата минута уведомих тел. 112 за кражбата", добави съпругата на Росен Плевнелиев.

mediapool.bg