Кламер БГ - Новини: Костадин Костадинов отиде при фермерите, те го изгониха

Костадин Костадинов отиде при фермерите, те го изгониха

България

|
Ср, 20 Септ 2023г. 15:27ч.
Костадин Костадинов отиде при фермерите, те го изгониха

Лидерът на

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов отиде да се срещне със земеделците, изкарали трактори и тежка техника в Долни Богров. Те обаче го призоваха да си тръгне, за да не се политизира протестът им.

"Има хора, които имат виждания и искания, различни от тези на правителството. Не искат да се политизира протестът и затова ме помолиха да си тръгна", каза Костадинов пред журналисти.

"Никой не го е викал, дойде сам. Лично аз го изгоних, може би и друго щях да направя, но снимахте", коментира един от протестиращите, цитиран от БНТ.

"Днес внесохме предложение за решение на парламента, с което се забранява вноса на земеделска продукция от Украйна. Представители на протестиращите земеделци ме поканиха на разговор по този въпрос. По думите им сред техните ръководители има хора, които са готови да приемат компромис с правителството, а огромното мнозинство не го иска. Казах им едно просто нещо - ако някой ги предава, да спрат да му вярват", написа Костадин Костадинов на страницата си във "Фейсбук".

mediapool.bg