Кламер БГ - Новини: "Тева" дарява лекарства в борбата с Covid-19 у нас

"Тева" дарява лекарства в борбата с Covid-19 у нас

Коронавирус

|
Пет, 27 Март 2020г. 16:58ч.
"Тева" дарява лекарства в борбата с Covid-19 у нас

Израелският фармацевтичен гигант "Тева", който в България работи под името "Актавис", дарява на Министерството на здравеопазването 100 опаковки хидроксихлорохинов сулфат (hydroxychloroquine sulfate) и 200 опаковки от продукт, съдържащ азитромицин (Azithromycin), с цел лечение на пациенти заразени с Covid-19.

"Веднага след като научихме за потенциалните ползи от употребата на посочените медикаменти, "Тева" в България положи изключителни усилия, за да може количествата да бъдат дарени на Министерство на здравеопазването в максимално кратки срокове. Според медицински специалисти, дареното количество ще се използва за потенциално лечение на близо 100 пациента", посочва Николай Хаджидончев, изпълнителен директор на "Актавис" ЕАД.

"Тева Фармасютикълс" (Teva Pharmaceuticals) е глобален лидер в разработката и производството на генерични и иновативни медикаменти. След придобиването от "Тева" (Teva) на "Актавис Дженерикс" (Actavis Generics), компанията е собственик на двата нaй-гoлeми фapмaцeвтични зaвoдa в Бългapия - в Дyпницa и Tpoян . В България компанията работи под името "Актавис".

mediapool.bg