Кламер БГ - Новини: Сръбският премиер и министрите са негативни на коронавирус

Сръбският премиер и министрите са негативни на коронавирус

Коронавирус

|
Пет, 27 Март 2020г. 12:11ч.
Сръбският премиер и министрите са негативни на коронавирус

Сръбският премиер Ана Бърнабич и министрите са негативни на коронавирус, показват резултатите от тестуването им, съобщава вестник "Новости".

Всички бяхме тестувани във вторник и сряда, изчакахме резултатите в изолация и едва когато дойдоха резултатите, че сме негативни, се върнахме на работа, казаха от правителството.

Искахме да избегнем всеки евентуален риск и за премиера, и за правителството, и за всички сътрудници, както и за хората, с които се срещат всекидневно, каза събеседникът на вестника от правителството.

По-рано бе съобщено, че държавният секретар в министерството за защита на околната среда Бранислав Блажич е заразен с коронавирус и след това бе взето решение да се тестува целият кабинет. Блажич не работи в сградата на правителството, кабинетът му е в Нови Белград. В момента той е хоспитализиран в Инфекциозната клиника в Белград.

Всички от министерството за защита на околната среда са в изолация, а министър Горан Триван е говорил с него и с останалите, които са имали личен контакт с Блажич, само по телефона.

mediapool.bg