Кламер БГ - Новини: Солун затвори част от крайбрежната си алея заради събирането на много хора

Солун затвори част от крайбрежната си алея заради събирането на много хора

Коронавирус

|
Вт, 31 Март 2020г. 16:03ч.
Солун затвори част от крайбрежната си алея заради събирането на много хора

С нареждане на заместник министъра на гражданската защита и управлението на кризи Никос Хардалиас е затворена новата част от крайбрежната алея на Солун (Неа Паралия) заради събирането на много хора по нея въпреки ограничителните мерки срещу коронавируса, съобщи АНА-МПА.

Ограниченията за движението по пешеходната зона ще бъдат в сила между 14 часа следобед и 8 часа на следващата сутрин, а в събота и неделя - денонощно. Засега мярката ще е в сила за 14 дни.

Снощи на редовния брифинг говорителят на здравното министерство Сотирис Циодрас съобщи за 56 нови случая в Гърция, с което общият брой на регистрираните заразени достига до 1212.

С последните случаи от днес броят на починалите от коронавируса в Гърция стана 46, съобщи телевизия Скай.

Циодрас каза, че засега страната остава в рамките на "добрия сценарий" и данните показват бавно разпространение на заразата, но призова да няма отпускане и мерките да се спазват, за да може Гърция да остане напред от процесите на епидемията. Циодрас заяви, че по отношение на разпространението на пандемията Гърция е на фазата на забавяне, но подчерта, че всякакви оценки на този етап са несигурни.

mediapool.bg