Кламер БГ - Новини: Само три нови случая на заразяване с коронавируса в Китай

Само три нови случая на заразяване с коронавируса в Китай

Коронавирус

|
Пон, 27 Апр 2020г. 13:22ч.
Само три нови случая на заразяване с коронавируса в Китай

В Китай и Южна Корея не са регистрирани нови жертви през последното денонощие.

Само три нови случая на заразяване с коронавирус има в Китай. Общо 723 души остават хоспитализирани, а под 1000 са поставени в изолация и под наблюдение като подозрителни случаи или защото са дали положителни проби, но не проявяват симптоми.

Пекин добави посмъртно още една жертва към статистиката на фаталните случаи, с което Китай декларира общо 4633 жертви и 82 830 заразени.

От новите случаи два са внесени отвън, а един е бил потвърден в провинция Хейлунцзян, която граничи с Русия, уточнява АП, като се позовава на националната здравна комисия.

Гимназисти в Пекин и Шанхай от днес се връщат в училище при строги предпазни мерки, включващи маски и измерване на температурата, след четиримесечна ваканция, предаде Франс прес.

Пред училищата служители пръскат с дезинфектант тротоара. Младежите влизат на малки групи. Посреща ги персонал в предпазно облекло, който ги насочва към място за дезинфекция. По разпореждане на здравното министерство се измерва температурата на всеки ученик. В клас учениците седят на раздалечени чинове и всички са с предпазни маски. В някои училища в Шанхай са предвидени специални помещения за изолиране на ученици с повишена температура.

В Пекин разрешение да се върнат в клас от днес имат само гимназистите последна година, които трябва да се подготвят за зрелостния изпит "гаокао", с който се кандидатства в университетите и най-важният в училищния курс на образование в Китай.

В Шанхай от днес отново в клас са и учениците последна година в професионалните средни училища.

Повечето начални училища и университети засега остават затворени. В събота здравното министерство препоръча обучението онлайн да се ограничи до 2 часа и половина на ден, за да се предпази от увреждане зрението на най-малките ученици. Препоръчва се също децата да не стоят повече от 20 минути пред монитора без прекъсване.

Десет души са се заразили с в Южна Корея през последното денонощие, с което броят на инфектираните нарасна на 10 738, съобщи Центърът за контрол и профилактика на заболяванията към министерството на здравеопазването.

Седем от случаите са внесени отвън, а за пети пореден ден броят на новозаразените не превишава 10 души.

През последното денонощие в страната няма регистрирани смъртни случаи на болестта Covid-19, която отне живота на 243-ма в Южна Корея.

От болници са изписани 47 оздравели, а от началото на епидемията възстановилите се от Covid-19 са 8764

mediapool.bg