Кламер БГ - Новини: Огнище на Covid-19 в голямо предприятие в Ямбол

Огнище на Covid-19 в голямо предприятие в Ямбол

Коронавирус

|
Вт, 15 Септ 2020г. 14:56ч.
Огнище на Covid-19 в голямо предприятие в Ямбол

Голямо предприятие за производство на прежди и тъкани в Ямбол започна изследване на всичките си 670 служители заради 10 установени случая на заразени с коронавирус, съобщиха от Регионалната здравна инспекция в града във вторник.

Заразените са работили в един цех и на този етап са само от една смяна, като предстоящите изследвания ще установят дали има и други засегнати звена.

Три готвачки в детска градина №88 в столичния квартал "Дружба“ са с положителни проби за Covid-19. Те са поставени под карантина, а помещенията са дезинфекцирани. На останалите служители от персонала са взети проби за изследвания.

Тестове ще бъдат направени и на децата, чиито родители пожелаят да ги изследват. Детската градина продължава да работи с нормален режим. Храната се доставя от друго детско заведение, съобщиха от Столичната община.

За последното денонощие в България са регистрирани нови 143 случая на коронавирус при направени 3 163 PCR теста, като процентът на положителните проби е 4.5%.

Преди ден откритите новозаразени бяха значително по-малко - 27, но при направени едва 924 теста заради почивния неделен ден за повечето лаборатории.

От новите случаи най-много са установени в Бургаска област - 24, област Кърджали - 19 и Стара Загора - 15.

В 7 области няма новорегистрирани с положителни тестове.

Активните случаи са 4 402 , като от тях 16.6% се лекуват в болници - 730 души. 49 души са в интензивни отделения, с което се отбелязва спад спрямо предходните седмици с по над 50-60 тежки случая в интензивните отделения.

Броят на излекуваните превишава този на заразените и за последните 24 часа е 163 души.

Починалите за денонощието са 9 души, с което общият им брой достигна 729 души.

mediapool.bg