Кламер БГ - Новини: Над 11 хиляди нови инфектирани в Русия

Над 11 хиляди нови инфектирани в Русия

Коронавирус

|
Нед, 10 Май 2020г. 19:18ч.
Над 11 хиляди нови инфектирани в Русия

Над 11 хиляди случая на новозаразени с коронавирус бяха регистрирани само за ден в Русия. Активните случаи са в 83 руски региона, съобщиха от оперативния щаб за борба с разпространението на коронавирусна инфекция, предаде РИА Новости.

В понеделник президентът Владимир Путин ще свика съвещание, на което ще се обсъди и възможността за удължаване на периода, в който руснаците не ходят на работа, и след 11 май. Ще се обмисля обаче паралелно как да се отхлабят ограниченията в страната. В края на април бе обявено, че това може да стане на три етапа - в първия да заработят само търговските обекти с изисквания за социална дистанция, после да се допусне те да обслужват едновременно по няколко клиенти, а накрая всички предприятия да заработят нормално.

5551 нови случая са регистрирани в Москва, 1133 в Московска област, 414 в Санкт Петербург. В същото време 4674 пациенти не са показали симптоми на заболяването.

88 пациенти са починали за последното денонощие. От тях московчани са 53-ма, девет са жертвите в Подмосковието, трима – в Нижегородска област, по двама – във Владимировска, Орловска, Архангелска и Ростовска. По един починал има в Калужка, Липецка, Мурманска, Челябинска, Новосибирска и Магаданска области, както и в републиките Калмикия и Ивнгушения и Красноярския и Краснодарския региони.

Така броят на регистрираните случаи на Covid-19 в Русия достигна 209 688, от които са излекувани над 34 хиляди.

Общо досега жертвите на заразата в страната са 1915.

Русия остава на пето място по заразени в света.

На дневна база ръстът на установените случаи е 5.5%, което е най-ниският показател от избухването на епидемията в страната, отбелязват местните медии.

В събота горя пожар в болница, в северната част на Москва, където са се лекували пациенти с Covid-19. Един човек е загинал. Сред евакуираните почти 300 пациенти 108 са били с коронавирусна инфекция, предаде "Ведомости".

mediapool.bg