Кламер БГ - Новини: Моловете и фитнесите отварят врати

Моловете и фитнесите отварят врати

Коронавирус

|
Пон, 18 Май 2020г. 10:26ч.
Моловете и фитнесите отварят врати

В понеделник отварят врати големите търговски центрове и фитнес залите, но при спазване на дистанция между клиентите и строги мерки за хигиена.

За последното денонощие са регистрирани 24 нови случаи на заразени с коронавирус у нас. Общият им брой вече е 2235, като активните случаи са 1513, съобщи, проф. Тодор Кантарджиев от Националния оперативен щаб.

Това не е краят на пандемията, причината за малкото нови случаи са по-малкото изследвани материали в неделя – само 362 теста, каза проф. Кантарджиев.

От новозаразените само един е приет в болница – в "Пирогов", другите са на домашно лечение.

Заразили са се и още двама медици и общият брой на медицинския персонал с положителен тест за коронавирус вече е 242.

Вчера са починали двама пациенти с COVID-19 и общият брой на жертвите на вируса у нас вече е 110.

Правилата в моловете и фитнесите

В моловете ще има отделни врати за вход и изход, ще има и стикери, които посочват къде трябва да се изчаква. В асансьорите не бива да се качват повече от четирима души, а на ескалаторите ще се допускат до седем души на разстояние от 1.5 метра между тях.

Маските са задължителни във всички вътрешни пространства. Наемателите на магазините ще осигуряват дезинфектанти и спазването на нужната дистанция.

За консумация на храна ще бъдат отворени само терасите. Дрехите и обувките ще може да се изпробват.

Пробните и тоалетните ще се ползват през една. Тренировките във фитнес залите ще се осъществяват при разстояние от 1.5 метра. Груповите занимания ще са разрешени за максимум 10 трениращи в залата. Уредите ще се дезинфекцират след всеки клиент.

Душовете и баните ще могат да работят, но при строга хигиена.

mediapool.bg