Кламер БГ - Новини: Испания: Здравните власти отчитат спад в разрастването на заразата

Испания: Здравните власти отчитат спад в разрастването на заразата

Коронавирус

|
Пон, 30 Март 2020г. 14:50ч.
Испания: Здравните власти отчитат спад в разрастването на заразата

Шефът на испанския здравен кризисен щаб Фернандо Симон, който ръководи борбата с коронавируса в страната и поддържа редовен контакт с премиера Педро Санчес, е дал положителна проба за вируса. Това съобщиМария Хосе Сиера, представител на испанските здравни власти, цитирана от Ройтерс.

На редовна пресконференция в понеделник, на която замести Симон, Сиера заяви, че тенденцията при всекидневния брой на заразяванията се е променила, откакто са били въведени карантинните мерки. Сега новите случаи се увеличават с по около 12 процента на ден при приблизително 20 процента преди 25 март.

Осемстотин и дванадесет смъртни случая, дължащи се на новия коронавирус, бяха регистрирани в Испания през последните 24 часа.Общият брой на починалите в страната достигна 7340.

Данните от последните 24 часа показват лек спад спрямо рекордните за Испания 838 смъртни случая за едно денонощие, обявени вчера.

Страната е втора в света по брой жертви на причиняваното от коронавируса заболяване Covid-19. Пред нея в печалната статистика е само Италия.

mediapool.bg