Кламер БГ - Новини: Израел затяга отново мерките срещу коронавируса

Израел затяга отново мерките срещу коронавируса

Коронавирус

|
Ср, 08 Юли 2020г. 14:47ч.
Израел затяга отново мерките срещу коронавируса

Израелските власти обявиха еврейското селище Бейтар Илит на Западния бряг за "зона с ограничен достъп" след ръст на случаите на коронавирус в града, предаде ДПА. В града от днес за седем дни ще бъде наложена карантина. Ще бъде ограничено влизането и излизането от Бейтар Илит, както и придвижването и стопанската дейност в самия град, се казва в съобщение на здравното министерство.

През последната седмица в ултраортодоксалния град са регистрирани 150 нови заразени с Covid-19, което е много, имайки предвид, че населението на града е приблизително 55 000 жители. Вчера бе съобщено, че в града има 240 активни случая на коронавируса.

В Израел в последните седмици случаите се увеличават, като е надхвърлен дневният рекорд от 1100 случая. В цялата страна отново бяха въведени противоепидемични мерки - много търговски обекти са затворени, а други работят при засилени ограничения. Според израелското здравно министерство общият брой на заразените досега в страната е 32 222, а на починалите - 342.

В момента в Израел има 14 653 активни случая на коронавирус, 34 души са на апарати за обдишване, 86 са в тежко състояние, а 86 - в умерено тежко състояние. Общо 18 227 са излекуваните от Ковид-19, а вчера за коронавирус са тествани 25 127 души.

Пандемията в Палестинските територии също бележи рязък скок през миналия месец. На Западния бряг от петък е в сила петдневна карантина, която снощи бе удължена с още пет дни.

Всички институции и търговски обекти остават затворени, освен супермаркетите, аптеките и фурните.

На фабриките и банките е разрешено да продължат работа при спазване на мерките за безопасност, и е разрешено също движението на стоки.

Тези, които нарушават мерките за безопасност са заплашени от глоби, затваряне на търговските им обекти и арест, според решение на правителството.

Според данни, оповестени от палестинското здравно министерство, вчера по обед са регистрирани 306 нови случая на заразени в Палестинските територии за последните 24 часа. С това общият брой на случаите от март досега достига 4575, като излекуваните са 434, а починалите от заразата - 17 души.

В ивицата Газа са регистрирани 72 случая, включително 60 излекувани и един починал.

mediapool.bg