Кламер БГ - Новини: Доналд Туск иронизира туита на Доналд Тръмп за коронавируса

Доналд Туск иронизира туита на Доналд Тръмп за коронавируса

Коронавирус

|
Вт, 06 Окт 2020г. 16:48ч.
Доналд Туск иронизира туита на Доналд Тръмп за коронавируса

Бившият председател на Съвета на ЕС Доналд Тукск коментира с ирония опитите на американския президент Доналд Тръмп да неглижира опасността от коронавируса, предаде "Политико".

Тръмп, който бе приет в болница с коронавирус в петък, се завърна в Белия дом в понеделник вечерта, независимо, че все още не е оздравял. Съобщавайки за изписването си, Тръмп явно бе изпаднал в превъзбуда и написа 27 тиута за четвърт час.

"Не се страхувайте от Covid. Не позволявайте да доминира живота ви", гласеше едно от посланията му.

Коментарите му предизвикаха критики в САЩ, където жертвите на заразата са над 200 000.

Доналд Туск, който в момента е лидер на Европейската народна партия, във вторник сутринта коментира в Тиутър: "Не се страхувайте от Covid. Страхувайте се от цинични овластени хора, които разпространяват лъжи за него. Не позволявайте да доминират живота ви".

От туитовете на Тръмп в понеделник се разбра, че оптимизмът му за коронавируса е свързан с това, което той определи като "някои наистина забележителни лекарства & знание," след като по-рано сравни терапиите срещу Covid-19 с "чудеса, идващи от Бог".

Докато бе в болницата, Тръмп бе подложен на лечение с антивирусното лекарство ремдесивир, експериментална терапия с антитела и стероида дексаметазон.

Във видеобобръщение, публикувано в Туитър в ранните часове на 6 октомври, Тръп освен това каза, че ваксини срещу коронавируса ще бъдат достъпни "всеки момент". Учени от цял свят и СЗО обаче предупредиха, че не очакват ваксина срещу коронавируса да бъде широко достъпна поне до средата на 2021 г.

mediapool.bg