Кламер БГ - Новини: Бразилия и Мексико отбелязаха рекорден брой новозаразени с коронавирус

Бразилия и Мексико отбелязаха рекорден брой новозаразени с коронавирус

Коронавирус

|
Пет, 15 Май 2020г. 12:44ч.
Бразилия и Мексико отбелязаха рекорден брой новозаразени с коронавирус

Бразилия и Мексико съобщиха за най-голям скок на нови случаи на коронавирус в рамките на денонощие, точно когато лидерите на двете държави увеличиха усилията си за отваряне на националните икономики, въпреки че, както изглежда, разпространението на вируса в Латинска Америка набира сила, предаде Ройтерс.

Десният бразилски президент популист Жаир Болсонаро и левият лидер на Мексико Андрес Мануел Лопес Обрадор първоначално омаловажаваха заплахата от вируса, а по-късно се концентрираха върху отварянето на икономиката, въпреки растящия брой заразени.

Надигането на заразата в отделни райони на Латинска Америка става в момент, когато на други места, особено в Европа и в Китай, регистрират намаляване на траекторията на новите инфекции.

Бразилия е най-тежко засегнатата държава в Латинска Америка и регистрира за денонощие рекордните 13 944 нови случаи, с които общият брой потвърдени случаи на зараза стигна 202 918. Починалите са 13 933, по данни на здравното ведомство.

Мексико се нарежда на второ място по брой на случаите и вчера съобщи за още 2409, с които потвърдените случаи на зараза с коронавирус станаха 42 595. Броят на жертвите е 4477.

mediapool.bg