Кламер БГ - Новини: БФС моли премиера: Не спирайте мачовете, клубовете може да фалират

БФС моли премиера: Не спирайте мачовете, клубовете може да фалират

Коронавирус

|
Вт, 24 Ноем 2020г. 14:27ч.
БФС моли премиера: Не спирайте мачовете, клубовете може да фалират

Изпълняващият длъжността президент на Българския футболен съюз (БФС) Михаил Касабов призова премиера Бойко Борисов да не прекратява футболните първенства, защото клубовете са заплашени от фалит.

В отворено писмо до Борисов и министрите на спорта и здравеопазването Красен Кралев и Костадин Ангелов от БФС пишат, че трябва да се изиграват планираните срещи от есенния дял в първенството до 20 декември, а кампанията да се поднови през втората половина на февруари 2021 г. (ако обстановката позволява) "с цел запазване на жизненоважния ритъм в системата на българския футбол".

От футболната централа посочват като аргумент и потенциалните тежки финансови и кадрови загуби за футболните клубове у нас.

Българският футболен съюз подкрепя и отвореното писмо на президента на волейболната федерация Любомир Ганев, който също призова да не се преустановяват спортните първенства.

Преди ден здравният министър Костадин Ангелов предложи да бъдат спрени спорните колективните спортни мероприятия, но решението предстои да бъде взето от правителството.

Срещу затягането на мерките вече се обявиха и от различни бизнес асоциации.

mediapool.bg